MOBICEM-M : Nieuwe dekvloer op basis van vloei cement voor een efficiënt bouwproces

Zoals iedereen weet is het plaatsen van een chape een tijdrovende en vooral intensieve arbeid. Jarenlang is er research zijn er testen gedaan om een cementchape te maken die vloeibaar geplaatst kan worden en die voldoet aan de gestelde eisen van vandaag.

En eindelijk is het zo ver!

De Firma Gebroeders Maes heeft in samenwerking met diverse fabrikanten het systeem van vloeichape getest op de nodige testwerven. Het volledige systeem beschikt over een CE en CSTB keuring en werd gepattenteerd.

Cement vloeichape

Op elke werf speelt de factor ‘tijd’ een grote rol. De lange duurtijd voor het plaatsen van de chape resulteert in een langzame vooruitgang van de bouw. Dit verlies van tijd veroorzaakt soms hoge boetes. Vooral het plaatsen en het uitharden van de chape moest worden gereduceerd.

Het systeem bestaat uit een bindmiddel (speciaal ontwikkelde cement), speciaal samengesteld zand en grind en een additief. Het voordeel van deze productinnovatie is de combinatie van hoge prestaties en een snellere plaatsing van dit systeem. Men kan van 500 tot 700 m² per dag plaatsen. Ter vergelijking ; een conventionele/traditionele cement dekvloer met een drie-man bezetting realiseert een gemiddelde oppervlakte van 150 m² per dag.

Het systeem werd CE en CSTB gekeurd met als toegewezen klasse C20 F4 en voldoet aan alle eisen van de DIN EN 13813. Dit systeem onderscheid zich dus niet alleen door de mogelijkheid van een enorme tijd- en kostenbesparing, maar heeft ook onmiddellijk één van de hoogste kwaliteitsnormen. Dit laatste is in de eerste plaats bereikt door de industriële vervaardigde componenten en door de ontwikkelde grondstoffen.

De toepassing van dit nieuwe systeem is groot. Of u nu een hechtende of een zwevende dekvloer/chape (chape gescheiden door Pe-folie, Polyurethaan schuim, Eps-mortel), of als verwarmde dekvloer toepast, geen probleem ! Het is ook geschikt voor gebruik in de kelder, garage of natte ruimtes.

Exclusieve overeenkomst cement vloeichape

Om een goede en zekere productie van de cement vloeichapes te verzekeren, werd met de firma Gebroeders Maes bvba en de fabrikant, een coöperatieve en exclusieve overeenkomst gesloten. Onze firma heeft dan ook fors geïnvesteerd in de aankoop van een vaste menginstallatie en siloinstallaties om dit systeem volledig volgens de norm te kunnen mengen en leveren.

Op dit moment is de procedure lopende voor een ATG en BUTG keuring.