Onze chape maken we met een automatische computergestuurde mengvrachtwagen. Voor het bepalen van de niveaus gebruiken we lasers. 

Deze cement chape wordt machinaal afgepolierd zodat deze klaar is om rechtstreeks tegels, parket of andere vloerbedekking op te plaatsen.

Verschillende toepassingen van cement chapes

Hechtende chape

Deze chape wordt rechtstreeks op de draagvloer aangebracht en voorzien van een uitzettingsvoeg (randstrook) langs de muren.

Niet hechtende of zwevende chape

Hier wordt de cement chape gescheiden van de draagvloer door middel van een scheidingsmiddel bijvoorbeeld een plastiekfolie, akoestische of thermische isolatie. Deze chape moet steeds voorzien worden van een bewapening.

Chape voor vloerverwarming

De chape wordt aangebracht op de vloerverwarmingselementen en voorzien van een bewapeningsnet (50x50x2). Tevens wordt er ook een dispertieproduct aan de chape toegevoegd om een betere warmte geleiding te bekomen.

Hellingschape voor platte daken

De chape wordt in helling aangebracht om zo een optimale afwatering van het platte dak te bekomen. Op de chape kan men dan een dakafwerkingslaag aanbrengen.

Sneldrogende chape

Wanneer u in tijdsnood zit bij de afwerking van uw woning of wanneer het noodzakelijk is om de droogtijd van de chape te reduceren, kunt u gebruik maken van een sneldrogende chape. Bij deze cement chape voegen we een product toe waardoor de droogtijd vermindert en daarnaast een plastificerende en stabiliserende werking heeft. Door middel van een doseerpomp op de chape-vrachtwagen voegen we het product toe aan de chape.

De vochtigheid van de chape kan enkel gemeten worden met een carbuurmeterTot een dikte van 6cm kunnen we de gekozen droogtijd garanderen.

We hebben keuze uit 3 soorten: droogtijd 14-16 dagen, droogtijd 8-10 dagen, droogtijd 2-4 dagen.